Katera vrsta pasje hrane je najboljša za vašega psa?

Pri hranjenju vašega psa morate sprejeti nekaj odločitev. Pravilna prehrana je namreč ena od osnovnih potreb psa, pri tem pa ne gre le za znamko pasje hrane. V nadaljevanju prilagamo nekaj krajših priporočil, več informacij pa najdete na tem članku.

Ker je dandanes na voljo veliko komercialnih blagovnih znamk hrane za pse, je izbira pasje hrane lahko precej težavna, saj vsa hrana za pse ni enaka. Številni strokovnjaki se strinjajo, da ima kakovost sestavin pomembno vlogo pri zdravju in dobrem počutju psa.

Ko izbirate vrsto hrane za svojega psa, najprej določite njene prednostne naloge

Kako pomembno vam je, da hranite psa z najbolj naravnimi in zdravimi sestavinami? Če vam je to zelo pomembno, si oglejte naravno oz. holistično hrano ali terapevtske veterinarske diete, ve podrobnosti o njej najdete na pasjahrana.net. Še bolje pa je razmisliti o doma pripravljeni prehrani (seveda po navodilih veterinarja). To je odvisno tudi od tega, koliko časa ste pripravljeni porabiti za pripravo pasje hrane. Če želite prihraniti denar in imate čas, je doma pripravljena prehrana najbolj zdrava možnost, a se je v sedanjem hitrem svetu skorajda nihče ne poslužuje več.

Če imate omejen budžet, je priporočljiva naravna prehrana, saj sta pasja prehrana brez žit in holistična prehrana običajno dražje. Pozorni bodite na to, da je pasja prehrana v nižjem ali nizkem cenovnem rangu pogosto izdelana iz manj kakovostnih sestavin. Če imate omejen proračun, je najboljša rešitev, da poiščete hrano srednjega cenovnega razreda. Pasjahrana.net ponuja raznoliko ponudbo pasje prehrane različnih cenovnih rangov.

Pasji priboljški – katera človeška hrana je varna za pse?

Obstaja veliko možnosti za okusne pasje priboljške in žvečilke za pse. Prepričajte se, da izberete varne možnosti za svojega psa. Prav tako ne pozabite, da so priboljški in žvečilke dopolnilo k prehrani vašega psa in nikoli ne smejo predstavljati več kot 10 odstotkov dnevnega vnosa kalorij vašega psa. Več o sestavinah in izbiri pasjih priboljškov in prigrizkov si oglejte na spletni strani pasjahrana.net.

Čeprav se je priporočljivo na splošno izogibati človeški hrani, jo lahko varno hranite kot priboljšek ali z obroki, da bo pasja hrana bolj okusna. Nepripravljeno pusto meso ter nekatere vrste sadja in zelenjave so zdrave za pse. Izberite polnovredno, nepredelano hrano z nizko vsebnostjo maščob, soli in sladkorja. Kot priboljške hranite majhne obroke in ne pozabite na pravilo, da priboljški nikoli niso nadomestilo za glavne obroke.

Katerih živil v pasji prehrani se moramo nujno izogibati?

Večina psov obožuje hrano in poje skoraj vse, kar lahko najdejo. Izogibajte se škodljivi ali celo strupeni hrani za pse, kot je npr. grozdje, čebula, alkoholne pijače ali živila, pijače ali živila s kofeinom, oreščki makadamija idr. Primerne priboljške za pse, prehranska dopolnila in pasjo prehrano lahko naročite na spletni strani pasjahrana.net.

About the author

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja