hrček izven kletke

Otroci obožujejo majhne hišne ljubljenčke

Vsak otrok si želi prej ali slej imeti svojega hišnega ljubljenčka. Veliko staršev se najprej upira, vendar pa kmalu popusti, saj je vsaka žival, ki jo pripeljemo v svoj dom, lahko izredno pozitivna za otroka ter tudi zaostale družinske člane. Seveda je pomembno, da se pred nakupom živali dobro premisli, ali bomo za žival znali poskrbeti. Velikokrat se namreč zgodi, da se ljudje živali naveličajo in jo nato zapustijo.

Če si želimo imeti manjšo žival, je je mogoče za nas idealna žival hrček. Ko razmišljamo o nakupu hrčka, bomo morali razmisliti tudi kjer bo živel. Na spletu lahko poiščemo idealne kletke za hrčke, ki nas ne bodo stale preveč denarja. V dobri kletki se bo hrček odlično počutil in bo dobro živel.

Kakšna je kvalitetna kletka za hrčke?

Kletke za hrčke običajno niso preveliko, kar pomeni, da jih bomo lahko postavili tudi na manjšo polico. Če imamo doma že kakšno domačo žival, kot je na primer mačka, bomo morali kletko nujno imeti postavljeno na višji polici, ki je mačka ne bo dosegla.

Kletke za hrčke imajo spodaj plastični del, ki se popolnoma odstrani od kletke in nam tako omogoča temeljito čiščenje. Čiščenje kletke je namreč pomembno opravilo, saj mora vsaka žival živeti v dobrih pogojih. Znotraj kletke je običajno nameščeno kolo, na kateremu se hrček zabavi v poznih večernih urah.

Če vas zanimajo kvalitetne kletke za hrčke, si jo lahko kupite tukaj https://www.pasjahrana.net/collections/kletke-za-hrcke. Trgovina Pasja hrana je na trgu že nekaj let, in prepričani ste lahko, da boste dobili kvaliteten izdelek.

Kako uredimo kletko za hrčka

Pomembno je, da so kletke za hrčke primerno opremljene in urejene. Znotraj moramo namestiti posodo za hrano in vodo. Hrček namreč ne sme nikoli ostati brez sveže vode. Najbolje je, da otroka naučimo, da je potrebno vodo dnevno zamenjati. Tako hrček nikoli ne bo ostal brez nje.

Enkrat na teden je potrebo zamenjati tudi steljo, ki jo hrčku namestimo za udobno bivanje znotraj kletke za hrčke.

About the author

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja