Pozimi so padci na zaledenelih površinah pogosti

Ko pozimi stopinje padejo krepko pod ničlo ali ko zapade vsaj nekaj centimetrov snega, postanejo površine izredno spolzke in zdrsljive. Če nismo pozorni, se lahko hitro zgodi, da prav nerodno pademo in se pri tem poškodujejo. Takšni padci so lahko izredno nevarni, zato je izredno pomembno, da se ob zasneženem dnevu, en odpravimo le, če smo primerno oblečeni in obuti.

Pozorni moramo biti vsi, še zlasti pa starejši ljudje, ki imajo še toliko bolj krhke kosti, ki se ob padcu hitreje zlomijo. Velikokrat se zgodi, da padec ni posledica lastne neprevidnosti, temveč je krivda tistih, ki niso pravočasno poskrbeli za čiščenje. V takem primeru nam zagotovo pripada poštena odškodnina, ki nam jo bodo znali zagotoviti le najboljši odvetniki.

Kaj se je potrebno obrniti v primeru nesrečnega padca

Če si želimo, da bo odškodnina, ki nam pripada resnično naša, ne smemo odlašati in čakati, ter pričakovati, da nam bo podjetje, ki je odgovorno, kar samo ponudilo pošteno in pravično odškodnina. Odškodnina bo zagotovo v naših rokah, le s primerno podporo in strokovno podkovanostjo, ki jo imajo le ustrezno poučeni odvetniki najboljših odvetniških služb.

To pomeni da moramo, takoj po padcu poklicati eno izmed mnogih odvetniških pisarn, ki so na voljo ali se za začetek pozanimati kar na spletu. Ko si bomo izbrali svojega zastopnika, bomo takoj ugotovili, da je pristojna zimska služba odgovorna za čiste javne površine in da bo odškodnina naša, če boo dokazali, da so bile površine zanemarjene.

Potrebno je imeti zahtevek o nezgodi

Seveda pa bo odškodnina resnično naša, le če si bomo ob padcu priskrbeli zapisnik o nezgodi oziroma bomo poklicali na številko 113 in si priskrbeli uradni zaznamek o dogodek. Za zavarovalnico je odškodnina možna, le če se je podjetje zavarovalo, drugače nam mora denar izplačati podjetje.

About the author

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja